AMBITION OCH SYFTE

Att driva företag, att vara företagsam, att ha ambitioner eller att alltid ge det där lilla extra på din arbetsplats är något att vara stolt över. Det är också något för omvärlden att värna.
Det är gnistor som ska få skina, silverglansgnistor. Som blir glöd och eld och som driver maskineriet i en levande och attraktiv stad.

Genom SIlverglansgalan vill vi ge syre åt gnistorna och glöden! Genom att uppmärksamma och tydliggöra vår uppskattning för alla de drivna, ambitiösa och företagsamma personer vi har i vår kommun, synliggör vi deras anda och tänder kanske nya gnistor. För vad vore en stad utan liv?

SILVERGLANS HISTORIA

Galan startade i företagarcentrums lokaler på Kungsgatan i Sala 2008. Då som en relativt liten tillställning med ett fåtal gäster. Men trots sin ringa uppståndelse ändå så hjärtligt och med lika stor passion för att prisa eldsjälar i näringslivet som idag.

Det är det stora engagemanget i det lilla sammanhanget som Silverglans alltid bär med sig i sin stomme.

Idag är galan en välkänd och hyllad tillställning för hela Salas näringsliv, och så hoppas vi att den kommer förbli i många år framöver. Silverglansgalan arrangeras av Sala Stadssamverkan tillsammans med Sala Kommun, Sala Sparbank, Sala Allehanda och Företagarna Sala. 

SILVERKNOPPEN

Till den allra första silverglansgalan skapade Helena Rensch från Rensch Keramik i Västerfärnebo de allra första silverknopparna som delas ut till vinnarna.

Och sedan dess har det blivit ett par stycken! Men varför en knopp? Konstnären själv förklarar det såhär:

”Djupt rotade i kreativ jord och formade med kärlek, är silverknoppen inte bara ett pris – den representerar en resa genom törn med styrka, nytänkande och framåtanda. Varje knopp är en symbol för uthållighet och mod, vilket speglar sig i Sala Silverglans. Denna berättelse av blomstrande styrka och innovativ anda ger varje pris en unik aura, som om de växt ur Salas silverrika mylla. Känn kraften, omfamna nytänkandet och omfamna framtiden.”

PRISUTDELARE OCH SAMARBETSPARTNERS

Silverglansgalans och Sala stadssamverkans samarbetspartners är övriga prisutdelare för årets priser. Varje prisutdelare har sin egen urvals- och nomineringsprocess för just sitt pris.

Sala Stadssamverkan

En ekonomisk förening som med lyhördhet och samverkan aktivt arbetar för ett attraktivt och levande Sala.
www.salastadssamverkan.se

Sala Allehanda

Sala Allehanda förmedlar nyheter och händelser i Sala och Heby, granskar, avslöjar och berör. Salas lokaltidning sedan 1879, ingår i Bonnier News local.

www.salaallehanda.com

Sala Sparbank

Salas största och första bank som grundades 1828 och är Sveriges näst äldsta sparbank, den första banken i Norden att bli miljöcertifierade och arbetar aktivt med miljöarbete sedan 1998.

www.salasparbank.se

Företagarna

Ingår i Sveriges största företagarorganisation och vill skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sala.

www.foretagarna.se

Sala kommun

Kommunens strategiska utvecklingsenhet med ansvar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för företag att starta, växa och etablera sig i Sala. Våra ledord är enkelt, effektivt och företagarvänligt!

www.sala.se