Årets företagARE

Årets företagare delas ut av Företagarna Sala till en företagare som presterat något utöver det vanliga. Syftet är att uppmärksamma personer som genom sitt företagande och sin framåtanda är en inspirationskälla och förebild för andra entreprenörer.

Den svenska välfärden ligger i händerna på företagarna. Tillsammans med mod och engagemang skapar företagandet tillväxt som leder till fler arbetstillfällen.

BLOMSTER­VERKSTAN & NYA RUM

JURYNS MOTIVERING

Blomsterverksta’n & Nya rum i Sala AB förtjänar starkt att nomineras för sitt enastående bidrag till handeln. Under ledning av Karin Davidsson, Linnea Davidsson och Anna Wengdin har företaget skapat en unik och serviceinriktad atmosfär där kunder alltid möts av kompetens och engagemang.

Genom att vara en självklar del av innerstadens handel har de inte bara lyckats erbjuda högkvalitativa produkter utan även skapat en nära relation till sina kunder. Deras blomsterprydnader under högtider har blivit symboliska för staden och bidrar till att skapa en vacker och välkomnande atmosfär.

Blomsterverksta’n & Nya rum är en oumbärlig del av det lokala samhället och förtjänar denna nominering för sitt exceptionella engagemang och bidrag till handelslivet.

VÄSTERFÄRNEBO ELEKTRISKA AB

JURYNS MOTIVERING

Västerfärnebo Elektriska Aktiebolag, under ledning av Fredrik Karlsson, förtjänar denna nominering för sin imponerande kontinuitet och engagemang. Med ett rikt arv har företaget inte bara lyckats bevara sitt starka lokalpräglade fokus utan också framgångsrikt utvecklat sin verksamhet. Genom att hålla fast vid närheten till både gamla och nya kunder har Västerfärnebo Elektriska skapat en stark och förtroendefull relation i bygden.

Den höga professionaliteten och det lokala engagemanget har inte bara cementerat företagets plats som en pålitlig leverantör utan även byggt upp ett förtroende som sträcker sig långt bortom elinstallationer.

Denna nominering är en hyllning till Västerfärnebo Elektriska Aktiebolag för deras imponerande bidrag och dedikation till bygden.

SALA TANDLÄKARCENTER

JURYNS MOTIVERING

Anna-Lena Viiri och Sala Tandläkarcenter har etablerat sig som ledande inom tandvårdsbranschen genom en imponerande närvaro i både traditionell och digital marknadsföring. Deras synliga närvaro i tryckt media och på online-plattformar understryker deras dedikation till tillgänglighet, expertis och inkludering.

Med en mångspråkig approach möter de patienters behov på ett komplett sätt, vilket skapar en miljö där alla känner sig välkomna och förstådda. Anna-Lena Viiri’s ledarskap har varit avgörande för att bygga upp ett tandvårdsteam som inte bara levererar högkvalitativ vård, utan också värdesätter en personlig och empatisk approach gentemot varje individ.

Genom kontinuerlig innovation och en passion för att förbättra tandvården, förtjänar Anna-Lena Viiri och Sala Tandläkarcenter en plats som årets företagare, som en inspiration för branschen och samhället som helhet.

Årets stjärna

Årets Stjärna delas ut av Sala Stadssamverkan och är en nytolkning av det tidigare priset ”Årets Säljare”. Priset delas ut till den person som under året genom sitt bemötande, engagemang för kunden och hängivenhet till service bidragit till att lysa upp Sala.

NORA CLAESON

Frisör, Salong struktur

JURYNS MOTIVERING

Med ett stort leende på läpparna och genom att alltid måna om det personliga i varje möte lyser Nora upp tillvaron i vår stad. Nora är lösningsfokuserad och i hennes närvaro känner man sig både sedd och hörd.

MARIE LINDBERG

centrumvärd, gallerian

JURYNS MOTIVERING

Vad vore Gallerian utan dess värdinna? Marie skämmer bort Salaborna genom sin sprudlande personlighet och förmåga att möta människor varje dag.

LOTTA WEDHOLM FALK

SILVERSTADENS DELIKATESSER

JURYNS MOTIVERING

Att kliva in i Lottas butik är som att kliva in en film av Astrid Lindgren. Lotta är generös och personlig och genom hennes sätt att möta andra lämnar man inte allt för sällan butiken med helt nya perspektiv.

Årets NYSTARTARE

Årets Nystartare delas ut av Sala Kommuns näringslivsenhet. För att kunna nomineras till priset ska företaget/ekonomiska föreningen ha en lovande affärsidé som redan är eller har potential att bli lönsam och verksamheten ska ha startat under den senaste femårsperioden.

MAJAS LILLA HUNDTRIM AB

JURYNS MOTIVERING

Med en modern affärsidé skämmer Majas lilla hundtrim bort fyrfota vänner med skräddarsydda behandlingar, från kloklippningar och bad till helklippningar och tandvård med ultraljud. Maja skapar individuella lösningar som passar både fyrbenta vänner och deras ägare och skapar en omtänksam oas för ditt husdjur. Med ett gott värdskap och efterfrågade produkter har företaget på kort tid redan vuxit och har nu flyttat till nya eftertraktade lokaler i Sala.

FLX MÅLERI AB

JURYNS MOTIVERING

Som en aktör inom måleribranschen  kombinerar företaget gedigen erfarenhet med bred kompetens. Företagets specialistmålare lägger stor vikt vid personlig service och har en dedikation till kundens behov. FLX Måleri AB utmärker sig genom att skapa en positiv och professionell upplevelse för varje kund.

LFL MARKETING AB

JURYNS MOTIVERING

Med engagemang och utveckling från UF till AB har Leo Vallin och Linus Hagelbäck på kort tid visat sig vara innovativa leverantörer av markandsföringstjänster. LFL marketing skräddarsyr lösningar för digitalt varumärkesbyggande och har etablerat många affärskontakter på väldigt kort tid. Från att 2021 vara ett UF-företag med visioner är de nu, två och ett halvt år senare, ett AB med eget kontor och heltidssysselsättning för båda grundarna. Företaget har hög potential att gå hur långt som helst.

Årets marknadsförare

Årets Marknadsförare delas ut av Sala Allehanda. Priset delas ut till det företag eller den organisation i Sala som genom framgångsrik marknadsföring skapat tillväxt. Pristagaren skall ha en god utveckling och skall ha sin verksamhet i Sala kommun.

SALA TANDLÄKARCENTER

JURYNS MOTIVERING

Sala Tandläkarcenter har en stark och personlig närvaro i både tryckt media och i den digitala världen.

De poängterar med sin tydliga marknadsföring att de är tillgängliga, kunniga och inte minst inkluderande då de behärskar ett flertal språk.

Peter Strangs Träd & Trädgård

JURYNS MOTIVERING

Peter Strangs Träd & Trädgård kommunicerar med glad och avspänd ton i både print och sociala medier.

De är nytänkande i sitt sätt och bjuder till exempel in till både eftertanke och glädje genom att vissa snöiga dagar bjuda på snöskottning till de som behöver det som bäst.

LINDBLOMS BILSERVICE

JURYNS MOTIVERING

Lindbloms Bilservice når ut brett med sin marknadsföring och väljer att fokusera på människorna som arbetar på Lindbloms.

Detta personliga tilltal tillsammans med personalens kompetens och tillgänglighet visas ofta både i sociala medier och i traditionell printannonsering.

Foto: Michael Åkerblom

HÅLLBARHETS­PRISET

Hållbarhetspriset delas ut av Sala Sparbank. Hållbarhetspriset syftar till att lyfta fram företag som agerar hållbart – miljömässigt, socialt och ekonomiskt och på så sätt verkar för en hållbar framtid i Sala kommun.

ICA ÅKRAHALLEN

JURYNS MOTIVERING

Ica Åkrahallen arbetar aktivt med att minska matsvinnet genom att ha effektiverat alla steg i processen, från att varan kommer in till att den säljs. De är en betydande lokal arbetsgivare för Salaborna och likväl viktig för ortens ungdomar som i många fall får ta sitt första steg in på arbetsmarknaden här.

MÅNS OLS UTVÄRDSHUS

JURYNS MOTIVERING

Måns Ols Utvärdshus är restaurangen där du både kan fika, luncha eller äta en middag i en fantastisk miljö. De serverar god mat lagad från grunden på lokala råvaror ifrån Västmanland eller de närliggande landskapen i samarbete med ortens entreprenörer och bidrar till att sätta Sala på kartan som destination.

SALA ALLEHANDA

JURYNS MOTIVERING

Sala Allehanda är en lokal tidning med lokala journalister som förmedlar nyheter och granskande reportage med fokus på en hållbar demokrati och som också lyckats navigera i en tuff bransch.

Årets salaprofil

Årets Salaprofil är ett nytt pris som delas ut av Sala Stadssamverkan. Priset delas ut till den person, det företag eller den grupp som genom sin insats och samverkan bidragit till att sätta Sala på kartan, göra Sala till en varmare plats eller gjort Sala till en betydande bidragare för världen.

ANDERS BJURENVALL

JURYNS MOTIVERING

Det är svårt att förstå hur många event och projekt här i vår stad som Anders har varit och är involverad i på ett eller annat sätt. Genom sitt stora engagemang har Anders bidragit till att Salas historia och kultur lyfts och lever vidare.

 

SOLKRAFT DIREKT

JURYNS MOTIVERING

Att solkraft direkt bidrar till att minska koldioxidutsläppet är ingen hemlighet, det i sig gör Sala till en bidragare i världen. Men det är främst för sitt stora engagemang i det lilla sammanhanget och för sitt arbete med att borra brunnar till behövande familjer i Rumänien som Solkraft direkt är nominerade till Årets Salaprofil.

FIKET I FÄRNEBO

JURYNS MOTIVERING

I svåra tider för caféverksamheter runt om i landet, lyckades Fiket i Färnebo dubbla sin omsättning tack vare sin populära gelato. Genom outtröttligt engagemang för lokala samarbeten och sin stora kärlek för landsbygden sätter Fiket i Färnebo Sala på kartan.

 

VÅRA SPONSORER

Det är tack vare dessa företag som Silverglansgalan genomförs. Ett stort tack till er alla!